Geachte bezoeker,

Dit fotoalbum bevat foto's die gemaakt zijn in Geldrop met uitzondering van de Coevering, daarvoor hebben we een ander foto-album beschikbaar.

De foto's zijn beperkt tot een grootte van 1000*800 pixels, mooi om te bekijken in de browser, maar met weinig detail om uw privacy zoveel mogelijk te beschermen. Mocht u interesse hebben in de originele foto stuur dan even een email naar redactie@wijkbladcoevering.nl met de naam van de foto. Ook kunnen we een foto voor u verwijderen uit de foto-serie.

De originele foto's zijn alleen in mijn bezit. De foto's worden niet commercieel verhandeld of aan derden verstrekt.

Veel kijkplezier

+Rob Biesters+
[http://www.geldrop-foto.nl]
redactie@wijkbladcoevering.nl

01_Winkelcentrum

Winkelcentrum Wielewaal

Ooit een bloeiend winkelcentrum. Veel mensen hebben herinneringen aan de Spar Supermarkt van de familie Kuijpers, een Miele wasserette, natuurlijk Snackbar de Lepelaar, Slagerij van Zeeland, kledingwinkel Scheepers, Schoenwinkel Verschuren, DA van Schayk, een kapper, bloemenzaak, Dierenspeciaalzaak van Nistelrooy, kantoorboekhandel van Kriegenbergh, Sportzaak van Moorsel, De Rabobank, de Action, Witgoed specialist De Weijer, Petry's lingerieshop, Modehuis For You, Freetime Sport & Outlet, Bakkerij Reinders, Tropica Bruincentrum, etc, etc.

33 Afbeeldingen

03_Tweka

107 Afbeeldingen

04_SloopTweka

Tweka

In 1915 werd de Geldropse Tricotagefabriek opgericht door Jacques de Heer. In de jaren 20 was het voor de elite belangrijk om niet te bruin te worden, om zo het onderscheid met in de buitenlucht werkende arbeiders te benadrukken. Het design van badkleding werd daarop aangepast: lange broeken tot aan de enkels, shirts met lange mouwen en waar mogelijk uitgevoerd met een muts tegen de zon. Door toenemende verkoop en vraag naar badtextiel besloot de oprichter om begin jaren 30 van de twintigste eeuw een eigen merk badmode op de markt te brengen; hij noemde het Tweka. De naam is een verwijzing naar de woorden kwaliteit en kleur, beide beginnend met een K (vandaar Twee-Ka). Halverwege de jaren ’30 werd de naam van het bedrijf omgedoopt in de Tweka fabrieken en had het anno 1934 ca 600 werknemers. Op 15 juli 2003 ging Van Heek-Tweka failliet vanwege de financiële problemen en het faillissement van dochter Iduna. Het merk Tweka kreeg een doorstart binnen het bedrijf L. ten Cate. In 2015 werd L. ten Cate overgenomen door investeringsmaatschappij Antea.

125 Afbeeldingen